lauantai 26. marraskuuta 2016

Jouluihmisen lastuja

Olen uuden elämänvaiheen edessä. Odotan esikoistamme ja äityislomalla on ollut aikaa touhuta yhtä sun toista - tehdä käsitöitä ja askarrella samalla, kun olen valmistautunut vauvan tuloon ja katsonut Netflixistä Gilmoren tyttöjä. :) Mieheni innoittamana perustin tämän blogin, jotta voisin jakaa inspiraatioitani muillekin. 

Sisälläni asuu todellinen jouluihminen. Hurahdan aina talven pimeyden tullen uneksimaan ja odottamaan joulua. Kuuntelen hyvissä ajoin joululauluja ja herkuttelen joulutortuilla, joissa on runsaasti luumuhilloa. Luumuhillo on hyvää myös sellaisenaan sekoitettuna Valion pehmeään maitorahkaan. Pakastimestamme löytyy aina myös piparkakkutaikinaa makeanhimon yllättämiin hetkiin. En niin välitä paistetuista pipareista, mutta taikinan mausteisuus saa minut nauttimaan sitä raakana. Helsingin Sanomissa oli resepti raakapiparkakkupalleroihin, jotka voisi olla hieman terveellisempi vaihtoehto perinteisen piparitaikinan napostelun sijaan. Pakko kokeilla! 




Joulun tuoksut löytyvät myös kahvimukistani. Laitan tavallisen suodatinkahvin purujen sekaan ripauksen kanelia tai kardemummaa ja kahvinautinto on aivan toinen!


Jouluoksa

Meillä oli pari vuorokautta metsästä hakemani oksa kuivumassa sisätiloissa. Veistelin oksan kuorikerroksen irti ja ripustin siihen lahjaksi saamiani koriste-esineitä.  Tämä saa korvata joulukuusen, jota meille ei tule, koska vietämme joulun aina vanhempiemme luona.




Hyvää viikonloppua!

<3 Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti